П`ятниця, 20.06.2025, 10:38
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна | Мій профіль | Вихід
| Вхід
ДЕРЖАВНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД 
"ЗАПОРІЗЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ
ТОРГОВО-КУЛІНАРНИЙ ЛІЦЕЙ"

Головна » Файли » Наші професії » Продавець продовольчих товарів; касир торговельного залу

Продавець продовольчих товарів; касир торговельного залу
27.10.2011, 22:26

Продавець продовольчих; касир торговельного залу 

Повинен знати: асортимент товарів, класифікацію, характеристику, сировину, харчову цінність товарів, терміни зберігання даної групи, роздрібні ціни на товари, ознаки доброякісності товарів, види браку,  відходів і порядок їх списання, правила розшифрування штрихового коду товару, зчитування даних маркування товарів, порядок розрахунку із споживачами, в тому числі за кредитними картками; правила зберігання товарів і терміни їх реалізації; правила експлуатації відповідних видів торгово-технологічного обладнання, зовнішнього огляду, забезпечує зберігання товарів за кількістю та якістю; готує товари до продажу: перевіряє цілісність пакування, розпаковує із зовнішньої тари, перевіряє наявність маркувальних даних і якість після зберігання, перебирає, протирає, зачищає, нарізує, фасує товар, забезпечує наявність відповідно оформлених цінників, розміщує і викладає товари за групами, видами, сортами з додержанням правил товарного сусідства; готує робоче місце до роботи: встановлює і перевіряє справність ваговимірювальних приладів, електронного контрольно-касового апарату (ЕККА), виробничого інвентарю, інструментів, отримує і готує пакувальний матеріал, пропонує і показує товари; консультує покупців про властивості, смакові особливості, кулінарне призначення, та харчову цінність товарів. Пропонує взаємозамінні і нові товари, а також супутні товари. Нарізає, зважує і упаковує товари, підраховує вартість покупки, перевіряє реквізити чека, видає покупку. Підраховує гроші, здає їх в установленому порядку. Прибирає нереалізовані товари і тару. Готує товари до інвентаризації. Контролює своєчасне поповнення робочого запасу товарів і терміни реалізації продуктів (що швидко та надто швидко псуються) бере участь в оформленні прилавкових вітрин.


Категорія: Продавець продовольчих товарів; касир торговельного залу | Додав: ромашка
Переглядів: 1051 | Завантажень: 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Категорії розділу
Кухар; кондитер [1]
Кухар; офіціант; адміністратор [1]
Продавець продовольчих товарів; касир торговельного залу [1]
Погода
Час
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 12
Міні-чат
Друзі сайту
trainszpЖД расписание
Запорожье Группа вконтакте РПЧ-3 ЛВЧД-7Луганский электровоз 2ЕЛ5 (2ЭС5К).
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2025Безкоштовний хостинг uCoz