П`ятниця, 20.06.2025, 10:24
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна | Мій профіль | Вихід
| Вхід
ДЕРЖАВНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД 
"ЗАПОРІЗЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ
ТОРГОВО-КУЛІНАРНИЙ ЛІЦЕЙ"

Головна » Файли » Наші професії » Кухар; кондитер

Кухар; кондитер
27.10.2011, 21:19



Кухар повинен знати: рецептуру, технологію виготовлення страв та кулінарних виробів, що потребують основної, комбінованої та допоміжної теплової обробки; вимоги до їх якості,  термінів та умов зберігання, їх видавання; кулінарне призначення та порядок обробки риби, морепродуктів, м’яса, м’ясопродуктів, домашньої птиці та кролів, властивість цих продуктів; правила виготовляння порційних напівфабрикатів з яловичини, свинини, баранини; вплив кислот, солей та жорсткої води на тривалість теплової обробки продуктів; правила організації раціонального та безпечного харчування; правила експлуатації відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі; правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.  Повинен уміти: проводити процеси первинної кулінарної обробки сировини. Здійснювати допоміжні роботи з виготовляння страв та кулінарних виробів. Формувати та панірувати напівфабрикати. Готувати страви та кулінарні вироби, які потребують нескладної кулінарної обробки: варить, смажить, запікає та випікає вироби. Виготовляти страви з концентратів. Порціонувати (комплектувати), роздавати страви масового попиту. 

Професію кондитера часто порівнюють з працею художника. І це дійсно так.  З рук майстра-кондитера виходять вироби мистецтва, які приносять радість людям. Кондитер виготовляє різноманітні кекси, рулети, печиво вищого ґатунку роздрібного асортименту, торти і тістечка з різноманітної сировини (борошняного тіста, сирної маси, морозива) зі складним багатокольоровим візерунком, з роздільним розміщенням дрібних та середніх деталей малюнка та з різними традиційними переходами тонів.


Для всього цього він повинен знати: асортимент, рецептури, технологію, і режими виготовлення кексів, рулетів, печива, складних тортів і тістечок; способи і техніку нанесення складного багатокольорового малюнка; способи і техніку складання малюнка; види сировини, що використовується для виготовлення кондитерських виробів; правила експлуатції відповідних видів технологічного обладнання, виробничого інвентарю, інструменту, ваговимірювальних приладів, посуду, їх призначення та використання в технологічному процесі; правила і норми охорони праці, протипожежного захисту, виробничої санітарії та особистої гігієни.



Категорія: Кухар; кондитер | Додав: ромашка
Переглядів: 1317 | Завантажень: 0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Категорії розділу
Кухар; кондитер [1]
Кухар; офіціант; адміністратор [1]
Продавець продовольчих товарів; касир торговельного залу [1]
Погода
Час
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 12
Міні-чат
Друзі сайту
trainszpЖД расписание
Запорожье Группа вконтакте РПЧ-3 ЛВЧД-7Луганский электровоз 2ЕЛ5 (2ЭС5К).
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2025Безкоштовний хостинг uCoz