П`ятниця, 20.06.2025, 10:23
Ви увійшли як Гість | Група "Гості"
Головна | Мій профіль | Вихід
| Вхід
ДЕРЖАВНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД 
"ЗАПОРІЗЬКИЙ ПРОФЕСІЙНИЙ
ТОРГОВО-КУЛІНАРНИЙ ЛІЦЕЙ"

Головна » Статті » Виховна робота

Виховання всебічно розвиненої особистості

     Головна мета виховання в ліцеї – навчити молоду людину жити і діяти серед цивілізованих людей на користь собі та іншим.

     З цією метою класні керівники та майстри виробничого навчання, тісно співпрацюючи з учнями, створюють згуртований учнівський колектив. Це досягається великою клопітливою педагогічною роботою, при якій ставиться акцент на вивчення індивідуальних особливостей учнів, їх інтересів і потреб. За допомогою анкетувань, 

індивідуальних та групових бесід, ігор вдається зрозуміти особистість учня. Відчутний результат у вирішенні питання згуртування учнів дають спільні творчі справи – це загальноліцейні конкурси, тематичні лінійки, огляди-конкурси художньої самодіяльності, тематичні вечори, готуючись до яких учні спільно визначають завдання та вирішують проблеми, що виникають, прагнучи досягти найкращого результату. Це допомагає кожному учневі у розвитку творчих здібностей, фантазії, винахідливості, організаторських навичок.

      Учні ліцею взяли участь у таких конкурсах:

- конкурс газет, присвячених Дню знань, Дню вчителя;

-   підготовці святкових концертів;


-  виставці-конкурсі художнього та декоративного    мистецтва «Золота осінь»;

- участь у Покровській ярмарці, де були  виставлені кулінарні шедеври, створені  майстрами, викладачами та учнями нашого ліцею


В ліцеї діють гуртки, де учні додатково отримують інформацію та знання за інтересами:

 1."Кулінар” - учні більш розширено вивчають технологію приготування їжі, фігурне нарізання овочів, застосування сучасних технологій приготування їжі, підготовка учнів до конкурсів професійної майстерності, а також надають додаткових знань невстигаючим учням.

2. "Технолог” – знайомство з роботою і обов’язками технолога у сучасному технологічному процесі приготування їжі на підприємствах громадського харчування.

3. "Родовід” – знайомство з етнографією рідного краю.

4. Спортивний гурток: шашки, шахи

5. «Економна господарка»  - ведеться просвітницька робота з питань здорового способу життя, етики та естетики, з правових та економічних питань.

6. "Еврика” – удосконалення та застосування знань з математики та фізики у повсякденному житті людини.

7. Гуртки художньої самодіяльності: вокальний, сценслово, танцювальний

     Поряд з традиційними формами виховної роботи значне місце за результативністю посідає учнівське самоврядування.

     Принципи діяльності органів Учнівського самоврядування є: гуманізм, демократичність, зорієнтованість на позитивні соціальні дії.

     Рада учнівського самоврядування об’єднує в собі такі комісії: комісія дисципліни і порядку, навчальна комісія, господарсько-трудова, фінансова комісія цікавих справ. Кожною комісією було розроблено плани роботи і згідно з ними проводяться ті чи інші заходи.

     Також була створена Рада гуртожитку для залучення учнів до участі у виховній, культурно-масовій, фізкультурно-спортивній роботі, організації самообслуговування і благоустрою території.

     Однією зі складних проблем є наявність правопорушень серед учнів, тому в ліцеї створено систему профілактичної роботи, а також налагоджена співпраця зі службою у справах дітей, кримінальною міліцією для недопущення правопорушень серед учнів, співпраця з батьками, батьківським комітетом. Бо як пише В.О.Сухомлинський "Виховання всебічно розвиненої особистості — це вміння розібратися у великій кількості найскладніших і немовби непомітних на перший погляд залежностей». Тому педагогічний колектив додає багато зусиль про збереження контингенту учнів, пробудити в їхніх серцях почуття гордості, власної гідності

Особливу увагу в ліцеї приділяється профорієнтаційній   роботі  з майбутніми  абітурієнтам.  

     Більш ефективними є  ті методи, які створюють умови для активного сприйняття, практичного засвоєння та  емоційного переживання різного роду інформації.Це тісний зв'язок зі школами, центрами зайнятості, рекламними агентствами, телебаченням. Проводяться  щорічно Дні відкритих дверей, під час яких молоді люди мають змогу ближче ознайомитися зі спеціальностями для кулінарного сектору та обрати  на майбутнє одну з них.

    В умовах сучасності перед  колективом ліцею стоїть ще багато задач для конструктивної ефективної праці заради наших дітей, заради нашого майбутнього.



Категорія: Виховна робота | Додав: ромашка (29.10.2011)
Переглядів: 1658
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Форма входу
Категорії розділу
Виховна робота [1]
Виробниче навчання [1]
Методичні розробки [1]
Погода
Час
Пошук
Наше опитування
Оцініть викладача за якість викладання
Всього відповідей: 33
Міні-чат
Друзі сайту
trainszpЖД расписание
Запорожье Группа вконтакте РПЧ-3 ЛВЧД-7Луганский электровоз 2ЕЛ5 (2ЭС5К).
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Copyright MyCorp © 2025Безкоштовний хостинг uCoz